Ero sivun ”Etusivu” versioiden välillä

ApoWikistä
(Ilmotus uudesta wikisoftasta ja kehotus bugiraportointiin)
p (typo)
Rivi 1: Rivi 1:
<div style="font-size: 120%; color: red;">ApologetiikkaWikin ohjelmisto on päivitetty. Jos bongaat käyttöongelmia tai bugeja, raportoithan niistä [[ApologetiikkaWiki:Kahvihuone/tekniikka|Kahvihuoneessa]]. Useimmat ongelmat korjautuvat, kun tallentamalla sivu uudelleen.
<div style="font-size: 120%; color: red;">ApologetiikkaWikin ohjelmisto on päivitetty. Jos bongaat käyttöongelmia tai bugeja, raportoithan niistä [[ApologetiikkaWiki:Kahvihuone/tekniikka|Kahvihuoneessa]]. Useimmat ongelmat korjautuvat tallentamalla sivu uudelleen.
----
----
</div>  
</div>  

Versio 28. syyskuuta 2010 kello 00.01

ApologetiikkaWikin ohjelmisto on päivitetty. Jos bongaat käyttöongelmia tai bugeja, raportoithan niistä Kahvihuoneessa. Useimmat ongelmat korjautuvat tallentamalla sivu uudelleen.

Sitaatti tälle hetkelle

Tiede tuskin tarvitsee sensuuria. Ahdistus hoidetaan lääkkeillä. Ja väärän tieteen vaara nuorille on kuvitelma. Parasta antaa tieteen, oudonkin, kukoistaa ilman sensuuria.

—Timo Airaksinen, Miksi tiedettä pitäisi sensuroida, Helsingin Sanomat, 17.5.2011, D1.


Wikittämisen pikakurssi

Vasemmalla näkyy valikko, josta klikkailemalla linkkejä pääset paikasta toiseen. Sen alla on haku, jota voi käyttää artikkeliin siirtymiseen tai hakuun. Työkalupakissa näkyvät erikoistoiminnot, joita senhetkisellä sivulla on mahdollista suorittaa.

Jos et ole kirjautuneena sisään, oikealla ylhäällä on linkki, jota klikkaamalla voi joko kirjautua sisään tai rekisteröidä tunnuksen. Jos taas olet sisällä, siellä on henkilökohtaisia linkkejä ja aputyökaluja, kuten asetukset ja tarkkailulista.

Varsinaisen pääkehikon päällä on välilehtiä. Välilehden nimi kertoo, mitä välilehdellä tehdään. Sivu on oletusarvo ja se tarkoittaa yleensä artikkelia. Keskustelu tarkoittaa keskustelua kyseisestä sivusta. Muokkaa-välilehti avaa muokkaustoiminnon. Muokkaaminen tapahtuu muokkaamalla tekstiä, kuten tekstieditorissa ja lopuksi painamalla Tallenna sivu. Välilehdillä voidaan myös mm. nähdä sivun kaikki edelliset versiot, sekä lisätä sivu tarkkailulistalle.


Crystal Clear app kdmconfig.png Miten voit auttaa?

Jos tunnet jotain aihepiiriä, voit kirjoittaa ja korjailla siihen liittyvien artikkelien sisältöä. Katso myös, olisiko artikkelitoiveissa joku tekemätön sivu, josta haluaisit kirjoittaa. Voit myös tiivistää kirjallisuudessa esitettyjä perusteluja, jolloin ne saadaan nettikansan tietoon. Jos taas olet kielellisesti taitava, voit huoltaa artikkelien kieltä. Jos taas et koe osaavasi auttaa sisällöntuotannossa, voit auttaa esimerkiksi tuomalla hyvää sisältöä materiaalilähteistä tai kertomalla artikkelien keskustelusivuilla, mitä olennaista artikkelissa jäi kertomatta, tai mikä asia artikkelissa on turhan vaikeasti ilmaistu.

On myös syytä muistaa, että tämänkin projektin siunaaminen on mitä luultavimmin oikein ja arvollista. Jokaiselle auttamishaluiselle löytyy varmasti paikka, ja vain mielikuvitus on rajana!


Artikkelitoiveet

Mitä apologetiikka on?

Apologetiikka on kristillisen uskon järkiperäistä puolustamista. Apologetiikka vastaa esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

Kristinuskolla on hyviä järkiperusteluja. On myös olemassa hyviä vastauksia kristinuskoa vastaan esitettyyn kritiikkiin. Valitettavasti Suomessa nämä eivät ole esillä juuri missään. ApologetiikkaWiki on perustettu lisäämään tätä tietoutta.

Lisää suositeltavaa luettavaa kirjallisuutta


Mikä ApologetiikkaWiki on?

ApologetiikkaWiki – tuttavallisemmin apowiki – on apologetiikkaan keskittyvä wiki, johon on tarkoitus kerätä kaikki apologeettinen perustietous kattaen kaikki kristillis-teistiset näkökulmat. Tällä hetkellä artikkelisivuja on 465.

Sivuston sisällön lukeminen, muokkaaminen ja käyttäminen omiin tarkoituksiin on ilmaista avoimuuden vuoksi. Kuka tahansa voi muokata artikkeleita. Hyvään lopputulokseen pyrkiessään muokkaajan voi myös olla hyödyllistä tutustua tyyliohjeeseen. ApologetiikkaWikin tehtävänä ei ole toimia auktoriteettina, joka kertoo miten asioista oikeasti pitäisi ajatella, tai johon voisi vedota kiistakysymyksissä. Sen sijaan ApologetiikkaWiki toimii apologeettisena tietopankkina, josta olisi tarkoitus löytyä helposti ja nopeasti, suomen kielellä, jokaiselle rationaalisesti ajattelevalle ihmiselle kelpaavia loogisesti perusteltuja argumentteja tai hyvin lähteistettyjä faktaväitteitä.

Kaikki artikkelit eivät ole kaikin osin tavoitteenmukaisia, vaan niissä on parannettavaa ja korjattavaa. ApologetiikkaWiki ei siis tarjoa täysin erehtymätöntä ja objektiivista tietoa. Jos jokin artikkeli ei anna vastausta kysymykseesi, tai et ymmärrä vastausta, ota asia esille artikkelin keskustelusivulla. Silloin joku asiaan perehtynyt voi antaa sinulle keskustelusivulla vastauksen ja artikkeleita voidaan kehittää tarpeita vastaaviksi. Osallistu siis "bongaa väärä tieto" -leikkiin ja tee virheestä ilmoitus artikkelin keskustelusivulla!

ApologetiikkaWikin virallisia osoitteita ovat www.apologetiikkawiki.fi sekä www.perustelu.fi.


Tiesitkö, että...


kristillisen syntiinlankeemusopin perusteella on perinteisesti uskottu, että ihmisten älylliset kyvyt ovat vaurioituneet, jolloin ne eivät toimi niin hyvin kuin oli tarkoitus, vaan alunperin luodusta potentiaalista suuri osa jää käyttämättä. Tätä näyttäisi tukevan niin sanottu Savant-ilmiö:

"Savantismin salaisuus on kuitenkin vielä tätäkin syvempi. Siitä todistavat harvinaiset tapaukset, joissa ihmiset ovat huomanneet päähänsä osuneen iskun jälkeen kykenevänsä yhtäkkiä laskemaan kalenteria. Tämä on saanut jotkut tutkijat esittämään, että meissä kaikissa on nerouden saarekkeita – emme vain saa otettua niitä käyttöön."

—http://www.tiede.fi/artikkeli/1013/maailman_oudoimmat_nerot_


Artikkelin tägit: apologetiikka, apologetiikkawiki, apologetiikka wiki, apologisti, apologi, apoloogikko, apologeetta, uskon puolustus, uskon puolustaminen, apologia, kristinusko, teismi, ateismi, hinduismi, hindulaisuus, islam, kristillinen, rationalismi, rationaalisuus, logiikka, loogisuus, tiede, argumentti.fi