Malline:Hetken sitaatti

ApoWikistä
Versio hetkellä 6. elokuuta 2013 kello 20.21 – tehnyt Erkkimon (keskustelu | muokkaukset) (Uskonto ja onnellisuus on korrelaatiossa)

<random>

Jos meidän sanamme eivät kerro Jumalasta mitään, mistä me tiedämme, että ne eivät kerro mitään?

—Aku Visala, TT, [1]

@@@

Kaikki tieto ei ole tieteellistä tietoa ja silti asiat voivat olla totta. Emme esimerkiksi tarvitse matemaattista mallia siihen, että tiedämme, rakastammeko puolisoamme.

—Pauli Juusela, Onko Jumala olemassa?, Vantaan Lauri, 11.8.2011

@@@

Konservatismin ydin on silloin, että a) jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä ja b) jos se on rikki, korjaa se jollakin, josta on jo aiemmin hyvää näyttöä. Uusia asioita pitää tietysti kokeilla, mutta - insinöörikielellä sanottuna - kokeiluja ei pidä tehdä tuotantojärjestelmässä.

— Marko Hamilo, Skeptikon päiväkirja – Lapsesi ei äänestä vihreitä,10.4.2011

@@@

Tiede tuskin tarvitsee sensuuria. Ahdistus hoidetaan lääkkeillä. Ja väärän tieteen vaara nuorille on kuvitelma. Parasta antaa tieteen, oudonkin, kukoistaa ilman sensuuria.

—Timo Airaksinen, Miksi tiedettä pitäisi sensuroida, Helsingin Sanomat, 17.5.2011, D1.

@@@

Yleensä myös ei-kristityt tietävät jotain maasta, taivaista ja maailman alkuaineista... ja niin edelleen, ja pitävät tätä tietoaan järjen ja kokemuksen varmistamana. On häpeällistä ja vaarallista, kun pakanat saavat kuulla kristityn, ilmeisesti pyhiä kirjoituksia selittäen, puhuvan hölynpölyä näihin asioihin liittyen... Kuinka he uskoisivat näiden kirjojen opetusta kuolleiden ylösnousemuksesta ja taivaan valtakunnasta, kun he luulevat niiden sivujen olevan täynnä valheita asioista, jotka he itse ovat oppineet kokemuksen ja järjen valon kautta?

Augustinus, v. 408, De Genesi Ad Litteram (I, 19) (sit. Kojonen R. (2011)

@@@

Yksi kaikkien hyväksymä sääntö on, ettei vastapuolen näkemystä ole lupa pyrkiä kumoamaan esittämällä sitä vääristellyssä muodossa. Vastustajan näkemys pitäisi esittää sen vahvimmassa muodossa, koska muuten sen totuuden arvioiminen ei ole mahdollista.

Tapio Puolimatka, Tiedekeskustelun avoimuuskoe, (2010), s. 211

@@@

Mä uskon että Jumala on aika iso. Jos Jumala on oikeesti totta niin mä voin kyseenalaistaa kaiken ja Jumala on paikalla ja selviää siitä hengissä.

— Markus Mäenpää, Tosi Tarina: Nuoret hihhulit., YLE TV1 8.2.2011 klo 20.00.

@@@

En esimerkiksi anna lapsilleni aina parhaita, hienoimpia leluja, koska en tahdo hemmotella heitä pilalle, ja koska tahdon heidän oppivan tuntemaan rahan arvon.

—Michael Behe, Darwin's Black Box. sivu 222.

@@@

Muna, joka ei tule linnusta, ei ole yhtään sen luonnollisempi, kuin lintu, joka on ollut aina olemassa.

—Lewis C.S., God in the Dock, s. 211

@@@

Ja on mahdollista, että Jumala on luonut ihmisen evoluutiomekanismien kautta. Luomistyö ei sulje pois polveutumista.

Tapio Puolimatka

@@@

Science is just like any other enterprise. It's human, it's flawed, it's filled with politics and ego.

— Deborah Blum, Nature Vol. 458, no. 7236. s. 277, 19 March 2009.

@@@

Mikä tahansa satu tai tarina voi olla koherentti sisäisesti ja silti se on ristiriidassa todellisuuden ja siitä tehtyjen havaintojen kanssa.

— Timo Tiainen, (Jeesuksen ylösnousemus ja ylösnousemuksen historialliset todisteet

@@@

Kristittyjä taas saa pilkata mielin määrin, ja niin tehdäänkin surutta, koska kristittyjen puolelta ei tarvitse pelätä vastahyökkäystä – ainakaan pahempaa kuin sanallista.

— Kirsi Virtanen, Oma uskonto, 24.3.2010 klo 09.05

@@@

If naturalism were true then all thoughts whatever would be wholly the result of irrational causes...it cuts its own throat.

— C. S. Lewis, A Christian Reply to Professor Price

@@@

Tiedemiehet eivät tavallisesti ymmärrä asiaan liittyvää teologiaa ja filosofiaa riittävän hyvin, eivätkä teologit ja filosofit tunne tiedettä tarpeeksi hyvin. Tästä johtuen

vain hyvin harva voi puhua näistä asioista todellisella arvovallalla.

— Alvin Plantinga, When Faith and Reason Clash: Evolution and the Bible, Christian Scholar’s Review. Vol. 21. No. 1. 8-32., 1991

@@@

Vuosittain purkautuu 30 000 avoliittoa, avioerojen määrä on ollut jo pitkään 13 000 vuodessa.

— YLE Uutiset, , ([2], 31.10.2008

@@@

Tuskin kukaan vakavasti otettava tutkija tohtii väittää Jeesusta sepitetyksi hahmoksi.

— Tieteen kuvalehti, 3/2008, s. 12

@@@

Koska on olemassa painovoiman laki, universumi voi luoda itsensä tyhjästä.

—Stephen Hawking, The Grand Design, 2010

@@@

Jotka uskovat, eivät välttämättä tarvitse todisteita. Mikään todiste ei riitä niille, jotka eivät usko

— Stuart Chase, The Tragedy of Waste

@@@

Valtaoja myönsi, että tiede ole ketään raitistanut, mutta Jeesuksen uskotaan tehneen näin.

— Lea Lappalainen, Uskonto pystyy haastamaan tieteen

@@@

Scientists now know that this common ancestor, 'the first eukaryote', was a lot more sophisticated than any known bacterium.

—Science Daily, : Energy Revolution Key to Complex Life – Depends on Mitochondria, Cells' Tiny Power Stations

@@@

Minä olen oikeasti sitä mieltä, että parhaimmillaan uskonto ja uskonnollisuus voivat olla hyviä asioita.

— Kirsi Virtanen, Jos kaipaa uskontoa, minkä uskonnon valitsisi?,21.4.2010 klo 09.05

@@@

Minusta näyttää, että DNA tutkimuksen yli 50 vuoden löydökset ovat antaneet materiaalin uudelle ja hyvin vahvalle suunnittelu-argumentille.

Antony Flew, entinen ateisti

@@@

Fysiikan lait ... näyttävät olevan erittäin nerokkaan suunnittelun tulosta ... universumilla täytyy olla tarkoitus.

— Paul Davies

@@@

Astronomia johtaa meidät ainutlaatuiseen tapahtumaan, universumiin, joka luotiin tyhjästä, ja jossa tarvitaan hyvin tarkka tasapaino täyttämään ehdot jotka mahdollistavat elämän, ja jolla on taustalla oleva (voisi sanoa 'yliluonnollinen') suunnitelma.

— Arno Penzias, fysiikan nobelisti

@@@

Useimmat edistysaskeleet tieteessä ovat johtuneet löydöistä luonnosta, mutta joissain kääntöpisteissä olemme tehneet löytöjä itse tieteestä. Nämä löydökset johtavat muutoksiin siinä miten pisteytämme työtämme, mitä pidämme hyväksyttävänä teoriana.

—Steven Weinberg, kirjassa Universe of Multiverse

@@@

Aikamme ihminen kokee itsensä hyvin kriittiseksi ja älykkääksi asettaessaan kristinuskon totuudet kyseenalaiseksi. Hän ei huomaa , että näin tehdessään hän vain seuraa vallitsevaa ajattelun muotia. Hänen ei tarvitse perehtyä kristinuskoon omakohtaisesti. Riittää kun hän toistaa vallitsevassa kulttuurissa yleisiä ennakkoluuuloja kristinuskoa kohtaan, ja hän voi kokea itsensä omaperäiseksi ja itsenäiseksi ajattelijaksi. Tämä johtuu siitä, että mediat kuvaavat uskovan ihmisen yksinkertaiseksi ja epäilijän älyllisesti rehelliseksi. Aikamme ihminen uskoo tämän kuvan ja hahmottaa todellisuuden sen pohjalta.

Tapio Puolimatka, professori

@@@

Lähes aina uudet lajit ilmestyvät fossiiliaineistoon äkillisesti ja ilman mitään välimuotoja, jotka liittäisivät ne kantaisiinsä vanhemmissa kerrostumissa samalla alueella.

—Stephen J. Gould, kirjassa Evolution's Erratic Pace

@@@

Matematiikan kielen soveltuvuus fysiikan lakien kuvaamiseen on ihmeellinen lahja, jota emme ymmärrä, emmekä ansaitse.

—E. Wigner

@@@

Väite, että ei vain biopolymeerit, vaan elävän solun toimiva ohjelma olisi voinut syntyä sattumalta maapallon alkuliemessä, on suuremman luokan hölynpölyä.

—Sir Fred Hoyle, New Scientist, Vol.92

@@@

Kuten jokainen paleontologi tietää, suurin osa uusista lajeista, suvuista ja heimoista sekä lähes kaikki uudet kategoriat heimotason yläpuolella ilmestyvät fossiiliaineistoon äkkinäisesti. Ne eivät muodosta mitään asteittaisia, jatkuvia muutosketjuja.

—David Raup, kirjassa Conflicts Between Darwin and Paleontology

@@@

Todellakin, tieteen eteenpäinmeno vaatii erilaisten mallien vertailua; malliin rakennettua väärää taustaoletusta, jota ei koskaan kyseenalaisteta, ei voida poistaa millään määrällä uutta mittausdataa.

—E.T. Jaynes, Probability Theory: the Logic of Science

@@@

Evoluutio tarvitsee ylimenomuotoja lajien väleissä mutta paleontologia ei tarjoa niitä.

—David Kitts, kirjassa Paleontology and Evolutionary Theory

@@@

Se, että välimuodot ovat äärimmäisen harvinaisia fossiiliaineistossa, on edelleen paleontologien kauppasalaisuus. Oppikirjojamme somistavissa Evoluutiosukupuissa on faktaa vain oksien haarautumiskohdissa ja kärjissä: loppu on päätelmiä, joskin järkeviä, mutta ei todisteita fossiileista. Kuitenkin Darwin oli niin paljon naimisissa gradualismin kanssa, että hän perusti koko teoriansa näkyvän fossiiliaineiston kieltämiseen.

—Stephen J. Gould, kirjassa Evolution's Erratic Pace

@@@

Downin päivinä rekapitulaatioteoria oli biologin paras opas eliöiden jakamiseen korkeampien ja alempien eliöiden sarjoihin. Sekä itse teoria että "tikapuulähestymistapa" eliöiden luokitukseen, johon teoria kannusti, ovat, tai niiden tulisi olla, kuolleita tänä päivänä.

—Stephen J. Gould, Natural History, Vol.89

@@@

Se ehdotus, että korkeampien eliöiden geneettiset ohjelmat, jotka koostuvat suunnilleen tuhannesta miljoonasta bitistä informaatiota (vastaa noin tuhannen kirjan kirjainmäärää) ja joka sisältää koodattuna tuhansia hienostuneita algoritmeja, jotka kontrolloivat, säätävät ja käskyttävät miljardien solujen kasvua ja kehitystä monimutkaiseksi eliöksi, olisi syntynyt täysin sattumanvaraisen prosessin kautta, on skeptikon mielestä täysin järjenvastaista. Mutta darvinisti ottaa tämän idean vastaan ilman epäilyksen häivää - paradigma hallitsee ajattelua.

—Michael Denton, kirjassa Evolution, A Theory in Crisis

@@@

Jos pystyttäisiin osoittamaan, että on olemassa jokin monimutkainen elin, joka ei olisi voinut muodostua lukuisien peräkkäisten pienten muutosten kautta, teoriani luhistuisi täysin.

—Charles Darwin, Lajien synty

@@@

Evoluution teoriat, joilla oppivaisia nuoriamme on petetty, muodostavat dogman, jota koko maailma opettaa: mutta jokainen asiantuntija alallaan, eläin- tai kasvitieteilijä tietää, että yksikään tarjottu selitys ei ole riittävä... Yhteenvetona voidaan päätellä, että evoluutioteoria on kelvoton.

—Paul Lemoine

@@@

Valitettavasti evoluution alueella suurin osa selityksistä ei ole selityksiä lainkaan, ne ovat ehdotelmia, vihjeitä ja päiväunia, joita tuskin voi kutsua edes hypoteeseiksi.

—Norman Macbeth, kirjassa Darwin Retried

@@@

Tämän askelittaisen eliminaation jälkeen, vain yksi vaihtoehto jää jäljelle: darwinistinen teoria luonnonvalinnasta, joko yhdistettynä mendelismiin tai ei, on väärässä. Olen jo näyttänyt toteen, että ensimmäisten suurten evolutionistien argumentit eivät olleet kovin tehokkaita ja että nykyään on suuri määrä kokeellista aineistoa, joka ei sovi yhteen teorian kanssa. Teoria on siis falsifioitu, mutta miksi siitä ei ole luovuttu? Luulen, että vastaus on siinä, että nykyiset evolutionistit seuraavat Darwinin esimerkkiä - he kieltäytyvät hyväksymästä falsifioivaa todistusaineistoa.

—Soren Lovtrup

@@@

Ei ole tieteen tehtävä puolustaa evoluutioteoriaa katkeraan loppuun asti välittämättä siitä kuinka epäloogisia ja perusteettomia johtopäätöksiä se tarjoaa. Päinvastoin, tiedemiehien tulee tunnustaa Darwinin ennusteiden ja esityksien ilmeinen mahdottomuus. Leikatkaamme se napanuora, joka sitoi meitä Darwiniin niin pitkään. Se tulehduttaa meitä ja estää meitä edistymästä.

—I. L. Cohen

@@@

Tiede on paljon lähempänä myyttiä kuin mitä tieteenfilosofia on valmis myöntämään. Se on yksi monista ihmisen kehittämistä ajattelun muodoista eikä välttämättä paras. Se on äänekäs ja röyhkeä. Se on erinomainen vain niiden mielestä, jotka jo ovat mieltyneet tiettyyn ideologiaan tai jotka ovat hyväksyneet tieteen koskaan tutkimatta sen hyötyjä ja rajoja. Koska yksilön pitäisi itse voida päättää ideologioiden hyväksymisestä tai hylkäämisestä, valtion ja kirkon ero täytyy saattaa loppuun erottamalla toisistaan valtio ja tiede, uusin, aggressiivisin ja dogmaattisin uskonnollinen instituutio.

—Paul Feyerabend, kirjassa Against Method

@@@

Tieteenharjoittaminen näyttää lopulta olevan paljon lähempänä taidetta kuin mitä vanhat tieteen loogikot ja filosofit (minä muiden mukana) kerran ajattelivat."

—Paul Feyerabend, kirjassa Farewell to Reason

@@@

Pinnallisuus vaivaa myös tieteiden tarkasteluja. Tieteenalojen, koulukuntien, lähestymistapojen ja vastausten suuresta kirjosta ei juuri puhuta. Kaikki mitä saamme on monoliittinen hirviö, 'tiede', jonka sanotaan kulkevan vain yhtä polkua ja puhuvan vain yhdellä äänellä.

—Paul Feyerabend, kirjassa Farewell to Reason

@@@ (Kommentti entisajan flogiston-teoriasta sopii myös evoluutioteoriaan:)

Kemistit ovat tehneet flogistonista ympäripyöreän periaatteen, jota ei määritellä kunnolla ja joka sopii kaikkiin siltä vaadittuihin selityksiin. Joskus sillä on massaa, joskus ei; joskus se on vapaata tulta, joskus tuli yhdistyy maan kanssa; joskus se läpäisee astian rakoset, joskus ne ovat sille läpäisemättömiä. Se selittää välittömästi kaustisuuden ja ei-kaustisuuden, läpinäkyvyyden ja himmeyden, värin ja värien puutteen. Se on todellinen Proteus joka muuttaa muotoaan joka hetki!

—Lavoisier

@@@

Näyttää siltä kuin joku olisi hienosäätänyt luonnon numerot tehdäkseen universumimme ... Vaikutelma suunnittelusta on hyvin vahva.

— Paul Davies

@@@

>>A mathematics professor at MIT, an atheist, has said of Euler’s Identity, “There is no God, but if there were, this formula would be proof of His existence.”>Gil Dodgen

— luennossa I no longer have enough faith to be an atheist

Eulerin identiteetti: e +1 = 0 @@@

Individualistisen elämän paradoksi on siinä, että mitä enemmän on vapautta, sitä enemmän on yksinäisyyttä."

—Mikael Taylor, Etsijä 2/11

@@@

Uskonnollisuuden ja onnellisuuden tai "tyytyväisyyden" välillä on korrelaatio.

Uskonnon onnellistava ainesosa on sosiaalisuus, tiede.fi

@@@ Miten Jeesuksen kuolemasta uutisoitaisiin nykypäivänä (Pressiklubi 6.4.2012, Moraalinvartija)

Jumalan Pojan Kuolemantuomio täytäntöön

—Helsingin Sanomat

Kohuprofeetan raju loppu!

—Iltalehti

Katso kuvat!

—Ilta-Sanomat

Nyt puhuu Barabbas

—Alibi

Israelin valtioväkivalta ulottuu omiinkin

—Voima

Ristillä ei suomalaisia

—Yle Uutiset

</random>