Ero sivun ”Justin L. Barrett” versioiden välillä

ApoWikistä
(Ak: Uusi sivu: Kirjan takakannen kommentteja=== - - * Pascal Boyer Washingtonin yliopistosta St. Lousista kuvaa kirjaa "teräväksi ja haastavaksi kuvaukseksi kognitiitivisesta uskontotie...)
 
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
Kirjan takakannen kommentteja==
 
-    
== Kirjan takakannen kommentteja ==
- * [[Pascal Boyer]] Washingtonin yliopistosta St. Lousista kuvaa kirjaa "teräväksi ja haastavaksi kuvaukseksi kognitiitivisesta uskontotieteestä. Sen on kirjoittanut psykologi, joka käytännöllisesti katsoen keksi kyseisen tutkimusalan. Barrett yhdistää poikkeuksellisen käsitteellisen täsmällisyyden helposti luettavaan tyyliin. Tämän tulisi tarjota tarpeellisen oppaan uskonnon opiskelijoille ja tutkijoille ja kartan alan myöhemmälle kehittämiselle."<ref>arviot, joita ei ole muuten viiteistetty on lainattu [http://www.altamirapress.com/Catalog/Reviews.shtml?command=Search&db=^DB/CATALOG.db&eqSKUdata=0759106673 kustantajan sivuilta]</ref>   
    
-   
   
- * Yalen yliopiston professori [[Nicholas Wolterstorff]]toteaa: "Tuhansien vuosien ajan filosofit ja muut ovat tarjonneet selityksiä uskonnolliselle uskolle. Barrettin selonteko haastaa kaikki tuntemani selitykset; se perustuu kiehtoviin ja innovatiivisiin empiirisiin tutkimuksiin ja terävään filosofiseen analyysiin. Hänen teoriansa on innovatiivinen, vakuuttava ja provokatiivinen monissa kohdissa, ei vähiten johtopäätöksessä, jonka mukaan teismi. ei ateismi, on luonnollinen tilamme. Tämä kirja ravistelee tutkimusalaa; kaikkien uskonnonfilosofien ja uskonnonpsykologien on otettava se huomioon."   
* [[Pascal Boyer]] Washingtonin yliopistosta St. Lousista kuvaa kirjaa "teräväksi ja haastavaksi kuvaukseksi kognitiitivisesta uskontotieteestä. Sen on kirjoittanut psykologi, joka käytännöllisesti katsoen keksi kyseisen tutkimusalan. Barrett yhdistää poikkeuksellisen käsitteellisen täsmällisyyden helposti luettavaan tyyliin. Tämän tulisi tarjota tarpeellisen oppaan uskonnon opiskelijoille ja tutkijoille ja kartan alan myöhemmälle kehittämiselle."<ref>arviot, joita ei ole muuten viiteistetty on lainattu [http://www.altamirapress.com/Catalog/Reviews.shtml?command=Search&db=^DB/CATALOG.db&eqSKUdata=0759106673 kustantajan sivuilta]</ref>   
-   
   
- * Cambridgen yliopiston professori [[Robert Hinde]] sanoo: "Hienosti argumentoidussa esityksessään Justin Barrett yhdistää aineistoa kognitiivisesta psykologiasta osoittaakseen, että usko Jumalaan on luonnollinen. Usko on intuitiivisesti tyydyttävä, koska se riippuu kaikkkien ihmisten omistamista henkisistä työkaluista. Sen luonnollisuus ei merkitse, että se on tosi, sillä henkiset työkalut kehittyivtä luonnollisen ja kulttuurisen valinnan avulla auttaakseen ihmisiä pysymään hengissä, ei löytääkseen totuutta. Tästä kirjasta tulee uskonnontotieteen klassikko ja antropologien, teologien ja luonnontieteilijöiden ja muiden uskonnon voimaaa ihmettelevien tulisi lukea se."  
* Yalen yliopiston professori [[Nicholas Wolterstorff]]toteaa: "Tuhansien vuosien ajan filosofit ja muut ovat tarjonneet selityksiä uskonnolliselle uskolle. Barrettin selonteko haastaa kaikki tuntemani selitykset; se perustuu kiehtoviin ja innovatiivisiin empiirisiin tutkimuksiin ja terävään filosofiseen analyysiin. Hänen teoriansa on innovatiivinen, vakuuttava ja provokatiivinen monissa kohdissa, ei vähiten johtopäätöksessä, jonka mukaan teismi. ei ateismi, on luonnollinen tilamme. Tämä kirja ravistelee tutkimusalaa; kaikkien uskonnonfilosofien ja uskonnonpsykologien on otettava se huomioon."   
   
* Cambridgen yliopiston professori [[Robert Hinde]] sanoo: "Hienosti argumentoidussa esityksessään Justin Barrett yhdistää aineistoa kognitiivisesta psykologiasta osoittaakseen, että usko Jumalaan on luonnollinen. Usko on intuitiivisesti tyydyttävä, koska se riippuu kaikkkien ihmisten omistamista henkisistä työkaluista. Sen luonnollisuus ei merkitse, että se on tosi, sillä henkiset työkalut kehittyivtä luonnollisen ja kulttuurisen valinnan avulla auttaakseen ihmisiä pysymään hengissä, ei löytääkseen totuutta. Tästä kirjasta tulee uskonnontotieteen klassikko ja antropologien, teologien ja luonnontieteilijöiden ja muiden uskonnon voimaaa ihmettelevien tulisi lukea se."  





Versio 9. marraskuuta 2010 kello 12.39

Kirjan takakannen kommentteja

  • Pascal Boyer Washingtonin yliopistosta St. Lousista kuvaa kirjaa "teräväksi ja haastavaksi kuvaukseksi kognitiitivisesta uskontotieteestä. Sen on kirjoittanut psykologi, joka käytännöllisesti katsoen keksi kyseisen tutkimusalan. Barrett yhdistää poikkeuksellisen käsitteellisen täsmällisyyden helposti luettavaan tyyliin. Tämän tulisi tarjota tarpeellisen oppaan uskonnon opiskelijoille ja tutkijoille ja kartan alan myöhemmälle kehittämiselle."1
  • Yalen yliopiston professori Nicholas Wolterstorfftoteaa: "Tuhansien vuosien ajan filosofit ja muut ovat tarjonneet selityksiä uskonnolliselle uskolle. Barrettin selonteko haastaa kaikki tuntemani selitykset; se perustuu kiehtoviin ja innovatiivisiin empiirisiin tutkimuksiin ja terävään filosofiseen analyysiin. Hänen teoriansa on innovatiivinen, vakuuttava ja provokatiivinen monissa kohdissa, ei vähiten johtopäätöksessä, jonka mukaan teismi. ei ateismi, on luonnollinen tilamme. Tämä kirja ravistelee tutkimusalaa; kaikkien uskonnonfilosofien ja uskonnonpsykologien on otettava se huomioon."
  • Cambridgen yliopiston professori Robert Hinde sanoo: "Hienosti argumentoidussa esityksessään Justin Barrett yhdistää aineistoa kognitiivisesta psykologiasta osoittaakseen, että usko Jumalaan on luonnollinen. Usko on intuitiivisesti tyydyttävä, koska se riippuu kaikkkien ihmisten omistamista henkisistä työkaluista. Sen luonnollisuus ei merkitse, että se on tosi, sillä henkiset työkalut kehittyivtä luonnollisen ja kulttuurisen valinnan avulla auttaakseen ihmisiä pysymään hengissä, ei löytääkseen totuutta. Tästä kirjasta tulee uskonnontotieteen klassikko ja antropologien, teologien ja luonnontieteilijöiden ja muiden uskonnon voimaaa ihmettelevien tulisi lukea se."


Viitteet

  1. ^ arviot, joita ei ole muuten viiteistetty on lainattu kustantajan sivuilta