Ero sivun ”Argumentointivirheet” versioiden välillä

ApoWikistä
(Matskuhan siis on Wikipedian artikkelista wp:argumentointivirhe.)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Argumentointivirheet''' ovat [[retoriikka|keskustelutekniikan]] ja mielipiteen esittämisen virheitä, jotka muodollisesti näyttävät oikeilta, mutta joissa lähemmin tarkasteltuina on joko looginen virhe, ne kohdistuvat johonkin muuhun kuin itse asiaan tai joissa käydään ihmisten eikä asioiden kimppuun. Suuri osa argumentointivirheistä on tunnettu jo keskiajalla, ja [[skolastikot]] ovat listanneet niitä ylös. Monilla argumentointivirheillä on oma nimensä.
+
'''Argumentointivirheet''' ovat [[wp:retoriikka|keskustelutekniikan]] ja mielipiteen esittämisen virheitä, jotka muodollisesti näyttävät oikeilta, mutta joissa lähemmin tarkasteltuina on joko looginen virhe, ne kohdistuvat johonkin muuhun kuin itse asiaan tai joissa käydään ihmisten eikä asioiden kimppuun. Suuri osa argumentointivirheistä on tunnettu jo keskiajalla, ja [[skolastikot]] ovat listanneet niitä ylös. Monilla argumentointivirheillä on oma nimensä.
  
 
== Henkilöön kohdistuvat argumentointivirheet ==
 
== Henkilöön kohdistuvat argumentointivirheet ==

Versio 13. marraskuuta 2007 kello 12.54

Argumentointivirheet ovat keskustelutekniikan ja mielipiteen esittämisen virheitä, jotka muodollisesti näyttävät oikeilta, mutta joissa lähemmin tarkasteltuina on joko looginen virhe, ne kohdistuvat johonkin muuhun kuin itse asiaan tai joissa käydään ihmisten eikä asioiden kimppuun. Suuri osa argumentointivirheistä on tunnettu jo keskiajalla, ja skolastikot ovat listanneet niitä ylös. Monilla argumentointivirheillä on oma nimensä.

Henkilöön kohdistuvat argumentointivirheet

Emotionaalinen argumentointi

Argumentointi asian vierestä

Semanttiset virheet

Loogiset argumentointivirheet

Korrelaatiopohjaiset argumentointivirheet

Syllogismivirheet

Jakaumavirheet

Tilastovirheet

Aiheesta muualla

Esimerkkejä argumentaatiovirheistä Skepsiksen sivuilla